Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on skype

Upitnik o upotrebi IKT u malim i srednjim preduzećima

Svjedoci smo da zbog epdemije COVID-19, veliki broj preduzeća koji nije mogao odgovoriti zahtjevima socijalnog udaljavanja, bili su primorani da zaustave svoje poslovanje. Uzmajući u obzir veliku štetu privrednika i radnika u privatnom sektoru zbog epidemije, podrška sektoru malih i srednjih preduzeća kroz i ovakav vid projekta ključan je za održavanje privrede u životu. Kako su se mjere lockdown-a povećale, poćala je i potražnja za e-poslovanjem, internet promocijom, prodajom i kućnom dostavom. U tom kontekstu, promocija korištenja IKT-a, posebno e-poslovanja, važna je za mala i srednja preduzeća kako bi svoje poslovanje održali profitabilnijim, održivim i otpornijim na slične krize u budućnosti.

Westport Consulting, u partnerstvu sa Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom (SERDA) provodi Istraživanje upotrebe IKT-a u malim i srednjim preduzećima u Bosni i Hercegovini koje ima za cilj istražiti upotrebu informaciono-komunikacijskih tehnologija (IKT) u malim i srednjim preduzećima (MSP) u Bosni i Hercegovini.

Projekat podržava Japanska agencija za međunarodnu saradnju (JICA). Na osnovu izrađenih preporuka, JICA ima namjeru pružiti konkretnu podršku malim i srednjim preduzećima u BiH u smislu digitalizacije i generalno upotrebe IKT-a.

Molimo da izvodijiti 5 minuta i ispunite upitnik.

Unaprijed zahvalni.

Westport Consulting info@westport.ba

Rok za popunjavanje upitnika: 10.03.2021.

Upitnik popunite ovdje