Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on skype

Trideseti Business Cafe: Kuda ide privredni sektor u 2021.

Da li će 2021. godina bilježiti pozitivne pomake u privrednom sektoru, očekujemo li porast radnih mjesta, samo su neke od tema o kojima će se razgovarati.

Trideseti Business Cafe u Bosni i Hercegovini pod nazivom “Kuda ide privredni sektor u 2021.” će biti održan 29. decembra 2020. godine u 20 h u digitalnoj formi na zvaničnoj Facebook stranici Business Cafe BiH, kako najavljuje GMS d.o.o. Budući da će se ovaj događaj održati online, otvorenog je tipa, te može učestvovati neograničen broj učesnika. 

Zbog pandemije koronavirusa koja je izazvala veliku ekonomsku krizu, svjedoci smo porasta broja nezaposlenih te gašenja velikog broja malih i srednjih preduzeća. Na pomenutom događaju o tome kakva nas prognoza očekuje u 2021. godini će se razgovarati sa gđom Azrom Atagić Ćatović direktoricom poslovnog portala Akta.ba i gospodinom Suadom Ećo, direktorom Ećo company. Naime, gosti posljednjeg ovogodišnjeg Business Cafe-a su prepoznati u privrednoj zajednici kao akteri borbe za bolje poslovno okruženje naše države.

Neke od tema o kojim će se razgovarati na tridesetom Business Cafe-u su:
Da li će 2021 godina bilježiti pozitivne pomake u privrednom sektoru?
Očekujemo li porast radnih mjesta?
Koliko su vlada Federacije kao i ostali nivi vlasti ozbiljno pristupili strategiji pomoći privredi usljed utjecaja pandemije na ekonomiju?
Koliko trenutne mjere kriznog štaba narušavaju privredne tokove?
Koje su to negativne posljedice koje privredni sektor trenutno proživljava radi kasnih, neadekvatnih i neralnih mjera?
Šta može pojedinac učiniti kako bi pomogao razvoj privrede u BiH?