Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on skype

TEDxYouth@Ferhadija

U duhu ideja vrijednih širenja, TED je pokrenuo TEDx- program lokalnih, nezavisno organizovanih događaja koji okupljaju ljude koji žele da dožive iskustvo TED-a. TED je neprofitna organizacija posvećena idejama vrijednim širenja. Naš događaj nazvan je TEDxYouth@Ferhadija, gdje “x” označava da je to ” samostalno organizovan TED događaj”.

Na TEDxYouth@Ferhadija, govorima koji se drže uživo, želimo da inspirišemo publiku i pružimo scenu mladima da podijele svoje ideje. TED Conferences obezbijeđuje opšta uputstva za TEDx program, ali individualni događaji, kao što je naš, u potpunosti su samostalno organizovani. Tema našeg prvog TEDxYouth@Ferhadija događaja je ” Leaders of Change”.

TEDx Youth@Ferhadija organizuju studentice iz Sarajeva, Hadžera Selimović  i Ena Porča kao projekat u sklopu BOLD inicijative Američke Ambasade u Sarajevu.

Glavni cilj TEDxYouth@Ferhadija je da kroz TEDx govore širi ideje koje se tiču mladih ljudi u Bosni i Hercegovini.

Ovaj događaj je početak nove priče za mlade ljude u Bosni i Hercegovini gdje se svaki glas treba čuti i svaka ideja podijeliti.

TEDxYouth@Ferhadija se održava 13.03.2021. u Swissotel-u Sarajevo sa početkom u 12 h.

Konferencija je podijeljena u tri bloka i svaki blok ima ograničenu publiku od 30 osoba.

Broj karata za svaki blok je ograničen, a karte se mogu kupiti na online platformi https://fixr.co/event/389521141

Više informacija o TEDxYouth@Ferhadija događaju i govornicima možete pronaći na Instagram profilu https://www.instagram.com/tedxyouth_ferhadija/  ili upitom na mail tedxyouthferhadija@gmail.com

Let’s spread ideas worth sharing!