Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on skype

Razvojni centar organizuje interni INFO DAN za program prekogranične saradnje Western Balkans Fund

Razvojni centar općine Kakanj organizuje interni INFO dan za program prekogranične saradnje Western Balkans Fund-a, sa ciljem osnaživanja i pružanja administrativno-tehničke podrške pri apliciranju i pronalaženju partnera u jednoj od šest zemalja WBF programa.

Interni info dan programa će se održati u četvrtak 07.11.2019. godine u 14.00 sati u Maloj sali JU KSC Kakanj, u sklopu internog sastanka Projektne mreže Kakanj.

U okviru Fonda za Zapadni Balkan (Western Balkans Fund – WBF) objavljen je treći poziv za dostavljanje prijedloga projekata.
Rok za dostavljanje prijedloga projekata je 10. decembar 2019. godine do 16:59 sati.

Glavni cilj Fonda za Zapadni Balkan je podsticanje saradnje između njegovih članica (Albanija, samoproglašeno Kosovo, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Srbija), jačanjem susjedskih odnosa i regionalne kohezije.

Poziv obuhvata tri oblasti: kulturna saradnja, obrazovanje i naučna razmjena i održivi razvoj.

Promocija pomirenja, evropske integracije, prekogranična saradnja, sloboda izražavanja, rodna ravnopravnost i mladi su sveobuhvatna pitanja koja pokrivaju sve akcije u ključnim oblastima aktivnosti WBF-a.

U pozivu mogu da učestvuju: pravna lica osnovana u zemljama Zapadnog Balkana, neprofitne organizacije i organizacije civilnog društva, specifične organizacije kao što su (lokalni i regionalni javni subjekti, poslovna udruženja, obrazovne ustanove, kulturne i sportske organizacije).
Budžet poziva iznosi 250.000 EUR. Detaljne informacije o Pozivu dostupne su OVDJE.