Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on skype

Prijavite se za takmičenje mladih ilustratora

Takmičenje mladih ilustratora Zlatni kolut je međunarodno takmičenje ilustracija koje se održava svake godine uz podršku Uprave za štampu i publikacije u Šangaju. Od svog nastanka 2015. godine, takmičenje pruža mesto ilustratorima u nastajanju da pokažu svoj talenat.

OBLAST:

ilustrovanje

OPIS

Međunarodni sajam diječijih knjiga u Kini (CCBF) sa zadovoljstvom objavljuje da je novo izdanje konkursa za mlade ilustratore Zlatni kolut otvoreno za prijave. Cilj mu je izgradnja odnosa između prijavljenih ilustratora i dječijih izdavačkih kuća, kako na lokalnom tako i na globalnom nivou. Zlatni kolut nije samo samostalno takmičenje – to je sveobuhvatan program koji uključuje izložbu, ilustrovani godišnjak i niz promotivnih kampanja. Konkurs za mlade ilustratore Zlatni kolut prijedstavlja radove 50 mladih umjetnika koje će odabrati pet specijalista za ilustraciju, čineći žiri koji karakteriše mnoštvo njihovog profesionalnog i kulturnog porijekla.

Žiri će takođe biti zadužen za izbor dobitnika nagrada: Velika nagrada Zlatni kolut (nagrada za dva najistaknutija umjetnička dijela – jedno iz Kine i jedno iz inostranstva), posebna priznanja Zlatni kotačić i Nagrada People’s Choice. Dobitnik Velike nagrade Zlatni kotač (Kina) biće pozvan da prisustvuje izdanju Međunarodnog sajma knjiga za decu u Bolonji 2022. godine (BCBF), a dobitnik Velike nagrade Zlatni kolut (Međunarodni) dobiće pozivnicu za Šangaj 2022. godine. Obe pozivnice uključuju avionsku kartu i puni smeštaj koji pokriva organizator događaja. Pozvani umjetnici imaće priliku da učestvuju kao gosti u raznim aktivnostima vezanim za ilustracije koje se odvijaju na sajmu.

USLOVI

Mogu se prijaviti svi zainteresovani ilustratori.

NAČIN PRIJAVE

Za više informacija posetite zvaničnu veb stranicu.

ROK ZA PRIJAVU:

28.06.2021. godine

Detaljnije:

http://www.ccbfgoldenpinwheel.com.cn/en/category/news-list/detail!2021callforentries

hocu.ba