Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on skype

Prijavite se za Collaboration izazov

Pulitzercenter je raspisao konkurs za dodjelu grantova za sve zainteresovane novinare širom svijeta koji izvještavaju o situaciji izazvanoj korona virusom.

OBLAST:
Novinarstvo.

OPIS
Pulitzerov centar za izvještavanje o krizama je neprofitna organizacija koja podržava nezavisno svjetsko novinarstvo, traži prijedloge koji razvijaju inovativne pristupe izvještavanju o novoj korona krizi koristeći saradnju među novinarima i redakcijama preko državnih linija ili državnih granica. Pulitzerov centar za izveštavanje o krizama podstiče prijedloge koji se usredsređuju na sistemska, nedovoljno prijavljena pitanja koja su bila osnova koronavirusne krize, koristite podatke i / ili interdisciplinarne pristupe za izvještavanje o koronavirusu. Nagrada iznosi od 5.000 do 10.000 američkih dolara.

USLOVI
Novinari iz cijelog svijeta mogu se prijaviti. Pulitzerov centar otvoren je za prijedloge grupa slobodnih novinara koji rade zajedno i grupa redakcija koje sarađuju na projektu. Ljudi iz mnogih sredina i perspektiva osnaženi su da izveštavaju o virusnoj krizi. Posebno se ohrabruju novinari iz različitih društvenih, rasnih, etničkih, premalo zastupljenih grupa i ekonomskog porijekla. Novinari / članovi tima koji su zaposleni u redakcijama ili ih izdavač izdaje ne bi trebalo da budu uključeni u vaš prijedlog budžeta, ali troškovi izvođača radova (istraživači podataka ili vizualizacija podataka / dizajneri priča) mogu biti uključeni u prijedlog budžeta.

NAČIN PRIJAVE
Da biste se prijavili za grant morate popuniti aplikacionu formu na linku: https://pulitzercenter.org/grant-application

ROK ZA PRIJAVU:
31. decembar 2020. godine

Detaljnije: https://pulitzercenter.org/

(mladiinfo.me)