Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on skype

Pozivi za projektne prijedloge za nevladine organizacije, startupe i socijalna preduzeća

Grant program Fondacije Draper Richards Kaplan

Rok: kontinuirano

Fondacija Draper Richards Kaplan (DRK) kontinuirano ima otvoren poziv za projektne prijedloge za program bespovratnih sredstava kako bi podržala uticaj poduzetnike i preduzeća koja stvaraju promjenu transformacijske paradigme kako bi se suštinski riješila hitnih društvenih problema koji utiču na živote ljudi.

World Summit Awards: Promovisanje lokalnih digitalnih inovacija s velikim uticajem na unapređenje društva

Rok: 30. septembar 2021

Nominacije za dodjelu nagrada za World Summit Awards 2021. za promociju lokalnih digitalnih inovacija s velikim uticajem na poboljšanje društva su trenutno otvorene. To je nenovčani sistem nagrađivanja s fokusom na održivi transfer znanja kroz postojeću svjetsku mrežu. Pobjednici ne dobijaju jednokratne novčane nagrade, već su članovi mreže, gdje ostvaruju cjeloživotna partnerstva, saradnju i integracije.

UNWTO-ovo globalno takmičenje za pokretanje ruralnog turizma

Rok: 1. juli 2021

UNWTO poziva prijave na Global Startup takmičenje za ruralni turizam kako bi se ubrzao ruralni razvoj kroz turizam. Cilj takmičenja je okupiti sve poduzetnike koji primjenjuju modele koji pozitivno doprinose planeti, ljudima i prosperitetu ili tehnologiji koja se može primijeniti na održivi razvoj turizma u ruralnim područjima u svoja tri stupa – ekonomskom, socijalnom i ekološkom.

Dobrotvorno poduzetništvo: Program inkubacije koji nudi finansiranje od 20.000 do 100.000 američkih dolara

Krajnji rok: 15. april 2021

Dobrotvorno poduzetništvo trenutno prihvata prijave za Program inkubacije za 2021. godinu. Sljedeći dvomjesečni program inkubacije trajat će od 28. juna do 27. augusta 2021. Program će se implementirati online, tako da možete u potpunosti učestvovati gdje god da se nalazite. Ovisno o situaciji vezano za COVID-19, dio kursa se može organizirati i uživo za one koji mogu putovati u London.

2021. Innovating Justice Challenge

Rok: 30. april 2021

Haški institut za inovacije prava (HiiL) trenutno prihvata prijave za Innovating Justice Challenge 2021. godine, te poziva sve startupove u polju pravde ​​koji žele povećati svoj uticaj i poslovanje. HiiL traži najperspektivnije startupe iz Istočne Afrike, Zapadne Afrike, Južne Afrike, regije MENA i Ukrajine čiji je cilj da svi imaju pristup pravdi na poslu, kod kuće, u susjedstvu i poslu.

WE Empower UN SDG Challenge 2021

Rok: 15. april 2021

WE Empower UN SDG Challenge 2021 prihvata prijave za 2021. godinu. WE Empower UN SDG Challenge prvo je svojevrsno globalno takmičenje za žene socijalne poduzetnice koje unapređuju UN-ove ciljeve održivog razvoja i nadahnjuju čitave zajednice da djeluju u stvaranju svijet kakav žele do 2030. godine.

hello tomorrow Global Challenge: € 100 000 1. nagrada, € 30 000 2. nagrada i € 20 000 3. nagrada

Rok: 18. juni 2021

Global Challenge je poznato međunarodno startup takmičenje koje Hello Tomorrow organizira od 2014. godine. Kreirano je na jedinstven način kako bi odgovorilo na potrebe ranih faza tehnoloških startupa u svim industrijama. The Challenge daje tehnološkim i naučno zasnovanim poduzetnicima širom svijeta platformu za svoje projekte, pružajući mogućnosti za finansiranje, globalnu vidljivost i upoznavanje/saradnju sa ključnim akterima tehnološkog ekosistema.

Pursuit Incubator Program for Socially Innovative Product

Rok: 18. juli 2021

Because International prihvata prijave za svoj program Pursuit Incubator, koji je osmišljen kako bi pomogao poduzetnicima da podignu svoje inovativne proizvode na viši nivo. Inkubator Pursuit stvoren je za poduzetnike u ranoj i srednjoj fazi koji imaju ideje vezane uz svoje proizvode. Iako je Because pomogao poduzetnicima s nizom ideja i u različitim fazama, dosadašnje iskustvo je pokazalo da su najuspješniju saradnju ostvarili s onima koji već imaju ideje za proizvode i prototip koji već ima tržišnu potražnju.

ASIP Accelerator Program (do 500.000 €)

Rok: 14. maj 2021

Startupbootcamp AfriTech traži sljedeću generaciju afričkih startupa koji žele unaprijediti industrijske sektore, uključujući FinTech, InsureTech, AgriTech, eCommerce, Digital Health i CleanTech. Program je podržan od partnera Telecel Group, idealan je za startupe sa fokusom na mobilnu tehnologiju.

Ostale pozive možete pogledati ovdje.