Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on skype

Poziv za prijavu projekata i poslovnih ideja za treću sezonu SBF Start-up Challenge

BBI banka i TV Hayat pozivaju sve mlade s poslovnim idejama da se prijave na SBF Start-up Challenge

Nakon vrlo uspješne dvije sezone takmičenja Sarajevo Business Forum (SBF) Start-up Challenge, Bosna Bank International d.d. Sarajevo i Televizija Hayat pozivaju mlade iz cijele Bosne i Hercegovine, starosti do 35 godina, da se prijave za novu, treću sezonu TV-takmičenja u predstavljanju poslovnih ideja „SBF Start-up Challenge“.

Poslovni plan koji se prijavljuje za SBF Start-up Challenge može biti u fazi razvijanja ideje ili postojeći biznis novoosnovane kompanije, koja je registrirana u posljednjih 12 mjeseci, odnosno tokom 2019. ili 2020. godine. Takmičenje timova i predstavljanje poslovnih ideja, odnosno poslovnih planova, izvodi se pred publikom i žirijem i bit će emitirano na Hayat TV-u.

Rok za prijavu za prvi krug takmičenja je 10. oktobar 2020. godine. Prijave je potrebno poslati na e-mail: SBFtakmicenje@sarajevobusinessforum.com.

Obrazac za prijavu može se preuzeti na veb-stranicama: sarajevobusinessforum.combbi.ba i hayat.ba.

Organizatori su obezbijedili bogat nagradni fond prilagođen pobjedničkom poslovnom planu. U proteklim sezonama nagradni fond je iznosio 40.000 KM po emisiji, za pobjednike u prvoj sezoni, dok je ovaj fond bio 150.000 KM za pobjedničke timove u drugoj sezoni. SBF Start-Up Challenge je do sada realizirao uspješno osam emisija u dvije sezone na TV Hayat, uz jednu specijalnu emisiju sa 10. SBF-a. U 1. sezoni realizirane su tri emisije, dok je u 2. sezoni realizirano pet emisija. Učešće u takmičenju su ukupno uzele 24 ekipe iz svih dijelova Bosne i Hercegovine. Pobjedničke ekipe su do sada uspjele registrirati kompanije i započele sa promocijom ponude, usluga i proizvoda, a podršku pokretanju biznisa, pored Bosna Bank International i TV Hayat, za takmičare prve dvije sezone dali su Fondacija Mozaik, Youth Employment Project – YEP! podržan od Švicarske ambasade u BiH i implementiran od GOPA-e – predstavništvo u BiH, RSG Media Group, Studomat.ba, kompanija Mastercard, Fondacija 787 i drugi.
 DODATAKPoziv za prijavu projekata i poslovnih ideja za treću sezonu SBF Start-up Challenge