Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on skype

Poziv organizacijama civilnog društva za učešće u treningu monitoring i evaluacija

Institut za razvoj mladih KULT, kroz aktivnost Snaga lokalnog, uz podršku USAID u Bosni i Hercegovini provodi poseban program podrške jačanja organizacijskih kapaciteta nevladinih organizacija u BiH.

Ovom prilikom, zadovoljstvo nam je pozvati vas na trening Monitoringa i evaluacije.

Monitoring i evaluacija je od velike važnosti za jačanje organizacijskih kapaciteta, jer nam nudi odgovor na pitanje da li smo na tragu postavljenog cilja i postoji li drugi, kvalitetniji način za njegovo ostvarenje, bilo da je riječ o programu ili organizacijskom razvoju.

Upravo o ovoj temi učesnici/e će na trodnevnom treningu imati priliku upoznati se sa osnovama planiranja i implementacije aktivnosti monitoringa i evaluacije predviđenih programom. To uključuje izradu indikatora za rezultate, outpute i outcome, najbolju praksu u prikupljanju i analizi podataka, te način mjerenja utjecaja aktivnosti.

Prijave su moguće putem linka OVDJE

TEHNIČKE INFORMACIJE:

Trening će se održati u Tesliću, hotel Kardinal, Petra Jokića, Banja Vrućica. Organizator snosi troškove radnih materijala, ishrane tokom trajanja treninga, putnih troškova i smještaja za učesnike. Detaljnje tehničke informacije i program rada odabrani učesnici će dobiti najkasnije sedam dana pred početak treninga.

Trening je namijenjen osobama na rukovodećim pozicijama u organizacijama civilnog društva ili uposlenicima koji se bave temama monitoringa i evaluacije.

DODATNE INFORMACIJE

Za sva dodatna pitanja u vezi treninga možete se javiti putem mail adrese samir.mahmic@kultbih.org ili putem telefona 033 778 772.