Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on skype

Poziv na informativno predavanje „Prednosti alternativnih načina rješavanja privrednih sporova“

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine Vas pozivaju na informativno predavanje „Prednosti alternativnih načina rješavanja privrednih sporova“ koje je planirano za 31. mart 2021. godine.
Informativno predavanje o prednostima alternativnih načina rješavanja sporova je događaj posvećen podizanju svijesti o prednostima arbitraže, medijacije i sudske nagodbe u odnosu na redovan sudski postupak i namijenjen je poslovnoj zajednici u BiH, prije svega menadžmentu i zaposlenim na pravnim poslovima u poslovnim subjektima.

Učesnici ovog informativnog predavanja će, kroz prikaz navedenih alternativnih načina rješavanja sporova, te instituta mirnog rješavanja spora sudskom nagodbom, dobiti sveobuhvatne informacije u pogledu prednosti u odnosu na dužinu i troškove postupka, te benefite koje rješavanje sporova ovim putem najčešće ima u smislu nastavljanja narušenih poslovnih odnosa.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, biće omogućeno fizičko prisustvo ograničenog broja učesnika, ali i mogućnost prisustvovanja u online formatu za one koji izraze zainteresovanost za ovaj vid učešća.

Prijava učešća na predavanju:
• U prostorijama VTK BiH (prvih 15 prijavljenih polaznika):
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdgELR_L88RoPDll8jvtbASARUVYAKym4SCl5WKe7dIIonWEg/viewform?usp=sf_link
• U online/webinar formatu putem Zoom aplikacije/platforme (prvih 100 prijavljenih polaznika):
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSehhP9BT0ZkZ5k7knB2h9PLzJRRz0o5Geb2ibET7JLmCpDKyQ/viewform?usp=sf_link

Ukoliko se prijavljujete na predavanje, potrebno je voditi računa o svim propisanim preventivnim epidemiološkim mjerama poput nošenja zaštitnih maski, neophodne fizičke distance i sl.
Online prijavni obrazac je potrebno ispuniti najkasnije do 29.03.2021. godine do 16:00 sati. Neposredno prije početka edukacije učesnici, koji učestvuju na webinaru, će dobiti pristupni link.
Za sve dodatne informacije možete se obratiti na telefon: 033/566-204 i 033/566-200 ili na e-mail: edukacija@komorabih.ba.

Ova aktivnost se realizuje uz finansijsku podršku Evropske unije, kroz Projekat „Izgradnja efikasnog pravosuđa u službi građana – IPA 2017“.

Prilog:
• Pozivno pismo & Program