Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on skype

Poziv na Info-dan Western Balkans Fund – WBF SARAJEVO Info Session

Razvojni centar općine Kakanj poziva sve nevladine organizacije, obrazovne institucije, privredna društva, kulturno-sportske ustanove, biblioteke, udruženja poslodavaca, sportske i ekološke organizacije da učestvuju u zvaničnom INFO DANU Western Balkans Funda – WBF SARAJEVO Info Session koji će se održati 13.11.2019. godine u 15.00 sati na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu.

Glavni cilj Fonda za Zapadni Balkan je podsticanje saradnje između njegovih članica (Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo *, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Srbija), jačanjem susjedskih odnosa
i regionalne kohezije.

Predmetni Poziv obuhvata tri oblasti:

  1. Kulturna saradnja;
  2. Obrazovanje i naučna razmjena;
  3. Održivi razvoj.

Promocija pomirenja, evropske integracije, prekogranična saradnja, sloboda izražavanja, rodna ravnopravnost i mladi su sveobuhvatna pitanja koja pokrivaju sve akcije u ključnim oblastima aktivnosti WBF-a.

U predmetnom pozivu mogu da učestvuju:

  • pravna lica osnovana u zemljama Zapadnog Balkana;
  • neprofitne organizacije i organizacije civilnog društva;
  • specifične organizacije kao što su (lokalni i regionalni javni subjekti, poslovna udruženja, obrazovne ustanove, kulturne i sportske organizacije).

U prilogu dostavljamo Smjernice za podnošenje projektnih prijedloga, a detaljne informacije o Pozivu dostupne su na sljedećoj internet stranici: http://westernbalkansfund.org/2019/10/28/wbf-3rd-call/.