Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on skype

Postanite dio “beyond.aco – arhitekture na svim kontinentima”

Udaljene zemlje, kulture i razmjena ideja na lokalnom i globalnom nivou izvor su inspiracije za arhitekte i važan dio nastave u arhitekturi. Od izbijanja pandemije, putovanje i fizički dijalog su ograničeni.

Premijerom 2. marta 2021. AIT-Dialog i ACO započinju virtuelnu turneju kroz sedam kontinenata i pozivaju arhitekte, urbaniste, inženjere i pejzažne arhitekte da postanu dio „beyond.aco – arhitekture na svim kontinentima“.

Međunarodno poznati govornici pozabavit će se izazovima koji proizlaze iz klimatskih promjena, demografskog razvoja i društvene odgovornosti, koji zahtijevaju preispitivanje i promjenu načina korištenja resursa i, shodno tome, promjenu u izgradnji.

Predstavljeni su građevinski projekti različitih razmjera – od malih dragulja do javnih objekata, projekata urbanog i pejzažnog planiranja ili struktura u urbanim i ruralnim područjima. Karakterizira ih osjetljiv i odgovoran pristup i odgovaraju na ekstremne uslove i lokalne prilike. Od samog procesa dizajniranja pa sve do izgradnje, oni se fokusiraju na ideje, postupke i tehnike gradnje, kao i na materijale koji premašuju standarde i norme i izvan su uobičajenih.

Pročitajte više na www.beyond.aco

Prijavite se http://aco.me/BeyondRegistration

akta.ba