Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on skype

Nastavak 2. sjednice Savjeta za privredu i ekonomski razvoj: Razmatrane aktivnosti Razvojnog centra pozdravljena inicijativa o organizovanju Sajma privrede

U VIP sali Općine Kakanj danas je održan nastavak 2. sjednice Savjeta za privredu i ekonomski razvoj općine Kakanj, na kojoj su razmatrane tri preostale tačke dnevnog reda.

Prva se odnosila na Informaciju o aktivnostima Razvojnog centra općine Kakanj u vezi projekata i poziva viših nivoa vlasti na koje su mogli aplicirati kakanjski poslovni subjekti. Izvjestilac je bio direktor Razvojnog centra Edin Bjelopoljak.

Naglašena je važnost korištenja usluga Razvojnog centra u nastojanjima da se obezbijedi veći iznos novčanih sredstava iz drugih izvora finansiranja, što u proteklim godinama nije bila praksa. Drugim riječima, neophodno je probuditi kakanjsku inicijativu kada je riječ o apliciranju na javne pozive i pisanje projekata prema višim instancama.

Na kraju je vođena diskusija o Inicijativi o održavanju Sajma privrede i industrije u Kaknju, po uzoru na razvijene privredne sredine, s ciljem predstavljanja privrednih potencijala naše općine gostima iz drugih gradova i zemalja.