Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on skype

Meet and Code

Pozivamo Vas da se prijavite na Meet and Code projekat i osvojite grantove za realizaciju događaja. Kao nevladina organizacija, imate mogućnost da realizujete svoju ideju za događaj u periodu od 01.09. do 31.10.2020. i osvojite donaciju bespovratnih sredstava.

Meet and Code je projekat koji ima za cilj da upozna djecu i mlade ljude uzrasta od 8 do 24 godina sa svijetom tehnologije i programiranja. Događaji su dizajnirani tako da pokažu mladim ljudima koliko progamiranje može biti zabavno i na koji način može pomoći u ostvarivanju i primjeni ideja. Dakle, događaji moraju biti vezani za kodiranje i digitalno osposobljavanje djece i mladih uzrasta od  8 do 24 godine.  Naglašavamo da se usljed pandemije ovogodišnji Meet and Code  realizuje online te će samo online događaji biti finansirani.

Sve neprofitne nevladine organizacije/udruge/fondacije sa područja Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske mogu aplicirati za grantove na način da prijave svoju ideju za događaj na stranici:https://meet-and-code.org/

Ne propustite priliku osvojiti bespovratna sredstva (300 eura po događaju za BiH i Srbiju te 400 eura po događaju za Hrvatsku). Prijave su otvorene do 10. septembra.

Iza Meet and Code inicijative su SAP, Haus des Stiftens gGmbH i odgovarajući partneri u zemljama članicama TechSoup Europe mreže.

 Više informacija možete pronaći na stranici https://meet-and-code.org/, a za dodatna pitanja pišite na mail adresu: ermina@masta.ba.