Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on skype

Konkurs „Riječima upozoriš, da spasiš okoliš!“

Sirom svijeta se obilježava Dan planete Zemlje, koji za cilj ima podizanje svijesti pojedinaca, zajednica institucija o važnosti brige za planetu na kojoj živimo koju dijelimo s drugim živim bićima.

U cilju edukacije na ovu temu, kao i isticanja važnosti klimatskih akcija koje se poduzimaju u cilju smanjenja CO, smanjenja energije, te zaštite okoliša, u sklopu projekta Povecanje ulaganja u javne objekte sa niskom stopom emisije ugljika u Bosni Hercegovini“, koji finansira Zeleni klimatski fond (GCF), a realizuje Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) danas je pokrenut konkurs Riječima upozoriš, da spasiš okoliš!

Pravo na učešće imaju svije novinari/ke, urednici/ce blogeri/ce iz Bosne Hercegovine, koji ispunjavaju uslove propisane pravilima ovog konkursa.

Cilj konkursa jeste da se pruži prilika učesnicima da kroz svoje priče ukažu na bitnost navedenih tema Konkurs će trajati u periodu od 22.04. do 24.05.2020. godine, a stručni Biri će, prema unaprijed odredenim kriterijima, proglasiti tri najbolje priče.

Pobjedničke priče će biti nagradene predvidenim novčanim nagradama.

Svi zainteresirani se mogu prijaviti na zvaničnoj stranici, www.spasiokolis.ba, gdje se nalazi više informacija o samim uslovima konkursa Projekt Povecanje ulaganja u javne objekte sa niskom stopom emisije ugljika u Bosni i Hercegovini ima za cilj pružiti podršku naporima Bosne i Hercegovine da odgovori na izazove klimatskih promjena i smanji emisije staklenickih gasova.

hocu.ba