Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on skype

Javni poziv zainteresiranim za prijavu učešća u projektu „Start IT Ip“

Na osnovu Odluke o realizaciji projekta “Start IT Up” broj: 00.1-14-120559/19-6 od 11.12.2019.godine i Politike uspostavljanja BH Telecom Platforme za podršku razvoju ICT start up scene broj: 00.1-14-120559/19-3 od 11.12.2019. godine, Dioničko društvo BH Telecom Sarajevo objavljuje:

JAVNI POZIV
ZAINTERESIRANIM ZA PRIJAVU UČEŠĆA U PROJEKTU “START IT UP”


Dioničko društvo BH Telecom Sarajevo sa sjedištem na adresi Franca Lehara br. 7, Sarajevo, objavljujeJavni poziv zainteresiranim pravnim subjektima za prijavu učešća u projektu “Start IT Up” u potrazi za najboljim inovativnim rješenjima o temi “Rješenja za pametno okruženje (eng. Smart Enviroments) i kako doprinose okruženju da bude pametnije koristeći podatke”.

U okviru “Start IT Up” projekta dat će se prostor startup kompanijama da po javno objavljenim uslovima prijave poslovni plan sa razvijenim minimalno održivim proizvodom.

Podaci su nova valuta u sadašnjosti i budućnosti, te će se u skladu s tim inovativnost rješenja primarno ocjenjivati na osnovu vrijednosti podataka koje prikuplja, pohranjuje, obrađuje, generiše i šalje, te u konačnici kreira vrijednost koja doprinosi pametnijoj i bolje upravljivoj zajednici.

Navedeno rješenje može biti iz bilo koje oblasti, razvijeno koristeći bilo koju tehnologiju i način rada/pristupa, ali mora u sebi minimalno prikupljati, čuvati i moći davati podatke na anonimiziran način.

Pravila učešća, kriteriji evaluacije rješenja objavljeni su na web stranici www.bhtechlab.ba.


Prijava za učešće u projektu podnosi se popunjavanjem online prijavnog obrasca na stranici www.bhtechlab.ba.

Rok za podnošenje prijava je 23.02.2020. godine do 23:59 sati.


BH Telecom d.d. Sarajevo zadržava pravo da ne izabere niti jedno predloženo rješenje od prispjelih prijava ukoliko ne zadovoljavaju kriterije.
23.12.2019