Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on skype

Javni poziv (unutar projekta EU4Business) za dostavljanje prijedloga projekata za poboljšanje inovativnih kapaciteta mikro, malih i srednjih poduzeća (MMSP).

Javni poziv – poboljšanje inovativnih kapaciteta MMSP.

Fond od 1,5 milijuna eura bespovratnih sredstava unutar projekta EU4Business dostupan je za projekte koji povećavaju konkurentnost MMSP kroz inovacije:
razvoj proizvoda/usluga kroz nove pristupeu pred-produkciji, proizvodnji i post-produkciji,na primjer, kroz uporabu opreme na višoj tehnološkoj razini, uvođenje standarda i certifikaciju, digitalizaciju i uvođenje e-poslovanja, obuku menadžmenta i osoblja, itd.
Pravna lica iz BiH koja pripadaju kategoriji MMSP mogu aplicirati na ovom pozivu.
Iznos bespovratnih sredstava je 100.000 eura po projektu.
Korisnici su MMSP i poduzetnici.
Rezultati će se mjeriti s povećanjem broja novih radnih mjesta, s posebnim naglaskom na žene i mlade, povećanjem izvoza i povećanjem broja inovacija kod podržanih MMSP.
Projektne ideje moraju se odnositi na jedan od slijedećih ekonomskih sektora:
Metaloprerađivačka i strojarska industrijaDrvopreradaMMSP registrirani u sektorima plastike i elektroindustrije su prihvatljivi u okviru ovog poziva, ukoliko implementiraju projekte u metaloprerađivačkoj i strojnoj industriji. MMSP registrirani u sektoru informacijsko-komunikacijske tehnologije također mogu aplicirati ukoliko implementiraju projekte u ciljanim sektorima.
Prihvatljivo područje je cjelokupna teritorija BiH.
Više detalja o podobnosti možete naći u Smjernicama za podnosioce zahtjeva, koje su dostupne putem aplikacijskog portala: eu4business.ba
Informativne sesije će se održati u skladu sa sljedećim planom:
Zenica, Hotel Zenica, 03.12.2019. godine, u 11:00Brčko District BiH, Hotel Jelena, 04.12.2019. godine, u 11:00Banja Luka, Hotel Jelena, 05.12.2019. godine, u 11:00Mostar, Hotel Mostar, 09.12.2019. godine, u 11:00Trebinje, Hotel Leotar, 10.12.2019. godine, u 11:00Sve zainteresirane strane su pozvane da sudjeluju na informativnim sesijama.
Sve kvalificirane strane su pozvane da svoje prijave podnesu najkasnije do ponedjeljka, 3. 2. 2020. godine do 16:00 sati.
U sklopu projekta EU4Business ukupno 10 milijuna eura bespovratnih sredstava namijenjeno je jačanju ekonomskog rasta i otvaranju novih radnih mjesta u BiH, razvojem konkurentnosti i inovacija u odabranim sektorima. Ukupna vrijednost projekta iznosi 16,1 milijuna eura, a zajednički ga financiraju Evropska unija (15 milijuna eura) i Savezna Republika Njemačka (1,1 milijun eura). EU4Business zajedno provode  GIZ, ILO i UNDP, od travnja 2018. godine do ožujka 2022. godine.