Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on skype

Formirana Projektna mreža Kakanj – inicijativu podržalo 20 nevladinih organizacija

Razvojni centar općine Kakanj inicirao je formiranje PROJEKTNE MREŽE KAKANJ koja će pomoći nevladinim organizacijama, neprofitnim sportskim organizacijama, udruženjima i drugim organizacijama civilnog društva sa sjedištem u Kaknju, da u najboljem i najkvalitetnijem obliku apliciraju na bespovratna grant sredstva kod domaćih i stranih donatora.

Cilj formiranja PROJEKTNE MREŽE je da svako kakanjsko udruženje dobije maksimalnu stručnu i tehničku podršku pri apliciranju na javne pozive svih nivoa vlasti, javne pozive za bespovratna grant sredstva i javne pozive međunarodnih organizacija prisutnih u Bosni i Hercegovini. U dosadašnjem radu Razvojnog centra pokrenuta je odlična saradnja i pružen je asistencija prema 20 udruženja u općini Kakanj.

“U svojstvu pokretača inicijative, Udruženje „Razvojni centar općine Kakanj“ čiji je strateški programski cilj osnažiti organizacije civilnog društva koje djeluju na području općine Kakanj, možemo biti zadovoljni i inicijativu objektivno ocijeniti kao veoma uspješnu jer je podrška zvanično došla iz preko 20 nevladinih organizacija sa područja općine Kakanj.

U timu PROJEKTNE MREŽE imamo magistre mašinstva, inženjere elektrotehnike, ljekare, profesore, full stack developere, inženjere agronomije, diplomirane pravnike, diplomirane ekonomiste, aktiviste sa dugogodišnjim iskustvom.” – kazao je direktor Razvojnog centra općine Kakanj.

Formiranje PROJEKTNE MREŽE KAKANJ će imati za cilj:

  1. Pružanje informativne podrške o dostupnim grant sredstvima na svim nivoima
  2. Pružanje administrativno-tehničke asistencije Udruženjima/Savezima/Klubovima/OCD pri apliciranju na javne pozive, pozive za donacije, međunarodne projekte, interventna sredstva domaćih i stranih donatora
  3. Pružanje pravno-tehničkog savjetovanja kod održavanja finansijske discipline pri apliciranju i implementaciji projekata
  4. Pružanje podrške pri izradi projektnih aplikacija na engleskom jeziku
  5. Educiranje članova PROJEKTNE MREŽE KAKANJ o pisanju projekata i vođenju projekata
  6. Održavanje info dana o dostupnim projektima domaćih i međunarodnih donatora.

Formiranje projektne mreže je prvo ovakve vrste na području općine Kakanj i već u srijedu imamo prvu zajedničku aktivnost – učešće u Western Balkans Fund oficijelnom predstavljanju programa dodjele bespovratnih sredstava.