Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on skype

Dan Karijera 2021

Dan Karijera je koncipiran kao jednodnevni seminar koji treba da okupi osobe koje su postigle određene poslovne uspjehe u sektoru poljoprivrede i prehrambene industrije, vlasnike i direktore kompanija, inovatore i istaknute uspješne svršene studente Poljoprivredno-prehrambenog i srodnih fakulteta.


Mi iz Asocijacije studenata Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta, Dan Karijera vidimo kao jedinstvenu priliku da studenti, ali i drugi zainteresirani dođu u kontakt sa osobama koje su se u toku svoga rada susreli sa određenim izazovima, poteškoćama i idejama, a žele studentima udijeliti savjete i sugestije. Svih ranijih godina, netom nakon Dana Karijera, bila je osjetna motiviranost mladih ljudi za konstantno ulaganje u sebe i osnaženost u njihovim namjerama, što je svakako i osnovni cilj projekta.

Mladi na ovaj načim treba da uvide da je moguće samostalno se uhvatiti u koštac sa svim izazovima koje nosi budućnost njihovog profesionalnog razvoja, ali i da je poželjno napraviti korak više – osamostaliti se u poslu, osnivanjem poljoprivrednog gospodarstva, prerađivačkog pogona, firme ili kreiranjem vlastitog radnog mjesta na neki drugi način.

O kvalitetu događaja govori i činjenica da je Dan Karijera najstariji projekat Asocijacije studenata Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta, održava se još od 2016. godine, a broj posjetitelja je svake godine sve značajniji.
Ovogodišnji Dan Karijera će se, zbog epidemiološke situacije, održati online, putem platforme Google Meet, ali sve ostalo ostaje isto – govornici su interesantni, priče su inspirativne, a iskustva neprocjenjiva.

Link za pristup Google Meet-u bit će objavljen naknadno.

Facebook link

hocu.ba