Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on skype

Bosansko-mađarsko društvo posjetilo Razvojni centar Kakanj

Bosansko-mađarsko društvo – Bosnyák-Magyar Társaság, na čelu sa savjetnikom predsjednika, gdin. Bela Papp-om je upriličila zvaničnu posjetu Razvojnom centru Kakanj. Cilj posjete je pokretanje zajedničkog apliciranja na projekte EU4Business u oblasti turizma sa primjenom modernih informacionih alata, prezentacija aktivnosti Bosansko-mađarskog društva, mađarskih kompanija i organizacija, te potencijalno otvaranje partnerstva u multilateralnim aktivnostima Kaknja i mađarskih partnera.

U zaključcima sastanka, dogovoreno je dostavljanje koncept note potencijalnog zajedničkog projekta, prezentacija benefita uključenja u Bosansko-mađarsko društvo, te pokretanje konkretnih projekata, kao što su inkubacija za poduzetnike, poslovno spajanje i otvaranje mogućnosti za zajedničko djelovanje u EU dostupnim grantovima.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Razvojnog centra, Udruženja CEKOR i predstavnici Bosansko-mađarskog društva, uz podršku Općine Kakanj koja je obezbijedila profesionalni ambijent za održavanje sastanka.