Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on skype

Aplicirajte na sredstva Challenge fonda!

Zahvaljujući sredstvima Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju – Sida/Ambasade Švedske u Bosni i Hercegovini uspostavljen je Challenge to Change, C2C, program. Implementirati će ga Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća-RARS. Partner u projektu je i Region Ostergotland, Istočna Švedska. Glavni cilj projekta je jačanje privrednog razvoja u BiH, kao i saradnje Švedske i BiH.

U Bosni i Hercegovini postoje mnoge poslovne ideje koje se ne mogu realizirati zbog nedostatka disperzije kapitala. S obzirom na trenutnu situaciju u BiH, Sida je prepoznala potrebe za razvoj novog instrumenta podrške inovacijama  i razvoju biznisa i podržala uspostavljanje Challenge programa u Bosni i Hercegovini.

Ukupni budžet Challenge to Change programa je oko 5 miliona EUR, a na raspolaganju je Challenge fond od 3,9 miliona EUR koji je otvoren za privredne subjekte iz cijele BIH, ali i Švedske, kao i startupe koji imaju inovativne poslovne ideje, proizvode ili usluge koji mogu dovesti do povećanja broja zaposlenih, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH. Privredni subjekti koji zadovolje uspostavljene kriterije moći će dobiti grant sredstva u iznosu maksimalno 30.000 EUR, što predstavlja  50% ukupne investicije.

Rok za podnošenje prijava 30.11.2020

(snagalokalnog.ba)