Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on skype

Centralno Evropska Inicijativa pokrenula vanredni Poziv za projekte COVID-19

Centralno Evropska Inicijativa pokrenula vanredni Poziv za projekte COVID-19 (rok: 09. april 2020.)

U cilju pružanja odgovora na globalnu pandemiju izazvanu virusom COVID-19, Centralno Evropska Inicijativa (CEI) je pokrenula vanredni poziv za dostavljanje prijedloga projekata na temu virusa COVID-19. Ovaj Poziv ima za cilj brzo rješavanje specifičnih potreba zajednica u okviru CEI zemalja članica.
Ukupan budžet od 600.000 eura, koji su podržale sve CEI zemlje članice putem CEI Fonda za saradnju i Italija putem Programa razmjene znanja (Know-how Exchange Programme) u oviru CEI fonda pri EBRD (The European Bank for Reconstruction and Development), biće dodijeljen za projektne prijedloge iz tri oblasti: 

• Medicina – Zdravstvena zaštita i telemedicina;

• Obrazovanje – Obrazovanje i e-učenje/učenje na daljinu i

• Podrška mikro, malim i srednjim preduzećima.


Uslovi za apliciranje:

Svi javni i privatni subjekti koji su registrovani i nalaze se u CEI zemljama članicama, kao i međunarodne/regionalne organizacije, mogu konkurisati za CEI grant do 100% vrijednosti projekta, i sa maksimalnim iznosom od 40.000 eura. Posebna pažnja biće posvećena zemljama članicama CEI koje nijesu članice EU.
Imajući u vidu značaj prirode ovog Poziva, biće razmatrane samo one prijave koje budu dostavljene do 09. aprila 2020. godine

https://www.cei.int/news/8809/covid-19-extraordinary-call-for-proposals-launched-600000-eur-for-projects-in-field-of-healthcare